Testy Psychotesty Zagadki Rebusy Cienie Pomoc Duchowa Zabawy Złudzenia Psychologia Quizy Triki
Pociągi

     Przez małą stacyjkę na Mazurach przebiegają w ciągu doby trzy pociągi osobowe do Olsztyna: o godz. 8, 10 i 18. Zawiadowca stacji zagadnięty, ile pozostało czasu do odejścia pociągu, spoglądając z zadumą na zegarek odpowiedział:

     - Brakuje dokładnie 1/3 czasu, jaki upłynął od odejścia ostatniego pociągu, i 1/4 czasu, jaki nas dzieli od odejścia pociągu poprzedniego.

     Pytanie: Która była godzina?

Podziel się i innymi:



   


Wasze komentarze:
 Dr. Noo: 03.10.2017, 22:57
 x- ilosc czas który upłynął od odejscia ost. pociagu (od 10:00) x+2 - ilosc czasu który upłynął od odejscia poprzedniego pociagu (+2godz tj. od 8 do 10) 1/3x=1/4(x+2) 4x=3x+6 x=6
 mariusz: 01.08.2017, 14:13
 8h = 4/4 2h = 1/4 10 + 2 = 12 - godzina po odjeździe pociagu 2 18 - 12 = 6 6 = 3/3 2 =1/3 18 - 2 = 16
 Tymek: 08.10.2016, 15:01
 jest nie złe
 lolek karolek: 13.06.2016, 17:22
 była 15 lub 16 nie jestem pewny ;] :3 :3
 marcel: 27.09.2015, 08:18
 jedzie po szynach
 lis: 16.01.2015, 01:04
 "po co podają odpowiedzi", chodzi o to, żeby rozwiązać samemu i w momencie kiedy znasz odpowiedź sprawdzić ją...
 Justin to debil: 28.04.2013, 07:47
 Ja się pomyliłam bo wyszło mi że jest 17:55 no i źle
 wsrh: 02.10.2012, 14:52
 16
 o.O: 10.06.2011, 11:45
 to była 16. mam tylko takie zapytanie: poco niby podają tu odpowiedzi, jak można odpowiedź przeczytać, klikając na "ok" ? :D bezsens ;) przyznam się Wam, ja też klikałam :p
 Ona : 21.12.2010, 21:16
 W Misrku nie jezdza pociagi!!!!!!!!!!!!!
 
(1) [2] [3] [4] [5] [6] [7]

Autor

Treść





Poprzedni[ Powrót ]Następny
 
[ Strona główna ]
 Partnerzy medialni:

O stronie... | Ogłoszenia | Konkurs | Wspomóż nas | Polityka Prywatności | Reklama | Kontakt

© 2001-2017 Pomoc Duchowa
Portal tworzony w Diecezji Warszawsko-Praskiej