| Zapraszam na grilla Pippa Cuthbert, Lindsay Cameron Wilson Jedzenie i pisanie to dwie namiętności autorek. Dzielą się nimi sprawiedliwie i dzięki temu powstała książka napisana z pasją. Grillują wszystkie nacja na całym świecie, nasi przodkowie grillowali, nie wiedząc jeszcze o tym, co robią.... » zobacz więcej |
| Potrawy z kurczaka Praca zbiorowa Niezastąpiona pomoc przy przyrządzaniu potraw zarówno codziennych, jak i wykwintnych. Zbiór przepisów opracowany przez profesjonalistów, którym można zaufać. ... » zobacz więcej |
| Ze zwykłych produktów niezwykłe potrawy Alina Stradecka Oto nietypowa, inspirująca książka kucharska dla oszczędnych i zabieganych! Dzięki niej przekonasz się, że zamiast gołąbków można wyczarować z kapusty zaskakująco pyszną zapiekankę, a ćwierć kilo mielonego mięsa wystarczy, by przygotować rewelacyjną wiejską tartę.
... » zobacz więcej |
| Najlepsze wypieki Praca zbiorowa Niezastąpiona pomoc przy przyrządzaniu potraw zarówno codziennych, jak i wykwintnych. Zbiór przepisów opracowany przez profesjonalistów, którym można zaufać.... » zobacz więcej |
| Pyszności z piekarnika Praca zbiorowa 167 przepisów na zapiekanki mięsne, rybne, jarskie, pizze oraz grzanki. Proponowane tu receptury na smakołyki z piekarnika znakomicie urozmaicają codzienny jadłospis.... » zobacz więcej |
| Eleni poleca. Kuchnia grecka Maria Sandilou "Kuchnia grecka to dla mnie pachnąca oliwa, której szczególny smak i aromat zamienia każde danie w rozkosz dla podniebienia. O jej niezwykłych właściwościach, nie tylko smakowych, ale też leczniczych i upiększających pisano już w starożytności".... » zobacz więcej |
| 99 pysznych tortów na lato Hanna Renz 99 puszystych owocowych przyjemności na najpiękniejszą porę roku. Chłodne torty na upalne dni nie wymagają wiele trudu! Autorka podpowiada, jak wykorzystać truskawki, maliny, jagody i wiśnie, a także konserwowane morele i brzoskwinie.... » zobacz więcej |
| Mały smakosz Annabel Karmel Kiedy po raz pierwszy podać dziecku marchewkę, jajka, cytrusy, rybę czy pieczywo? Które owoce wybrać, by uniknąć reakcji alergicznych? Czy można podawać niemowlęciu rozmrożone potrawy? A może z półki sklepowej wybrać gotowy obiadek?... » zobacz więcej |
| Zupy i sosy Praca zbiorowa Zupy zajmowały i nadal zajmują bardzo ważne miejsce w polskiej kuchni domowej. Większość z nas wręcz nie wyobraża sobie obiadu bez zupy, zwłaszcza w porze jesiennych i zimowych chłodów.... » zobacz więcej |
| Obiad na niedzielę Jolanta Muras Jak często zastanawiasz się, co ugotować na obiad? Ten niedzielny, gdy cała rodzina może spotkać się przy stole, nie jak w tygodniu, gdy każdy zjada oddzielnie coś na chybcika.... » zobacz więcej |
| Zdrowa kuchnia dla smakoszy Paule Nathan Człowiek powinien nie tylko jeść, ale przede wszystkim zdrowo się odżywiać. O tym, że nie jest to wcale takie proste, przekonał się chyba każdy, kto chociaż raz próbował odnaleźć się między półkami zastawionymi słoikami z konserwowaną i barwioną żywnością a stojakami pełnymi ziemniaczanych chipsów i kukurydzianych snacków.... » zobacz więcej |
|