|
Dekorowanie potraw warzywami, kwiatami i owocami
Oda Tietz, Helga Florian
|
Wydanie: Warszawa 2009
ISBN: 978-83-258-0087-1
Ilość stron: 128
Oprawa: twarda
Wydawnictwo: Klub Dla Ciebie
Sugerowana cena wydawcy: 27.90 zł
Nasza cena: 26.51 zł
|
Opis:
Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią, grzybami i warzywami cebulowymi, ziołami, kwiatami oraz owocami. Odkryjesz też, jak garnirować masłem, jajami i ciastem. Poznasz wiele sprawdzonych przepisów! Efekt Twojej pracy będzie urzekający - któż jest w stanie oprzeć się myszce z rzodkiewek, muchomorkom z jajek i pomidora oraz roladzie maślanej z ogórecznikiem?
Tolle.pl
|
|
|